Szentmisék rendje: Vasár- és ünnepnap 8:00, 10:30, 18:00 Hétköznap 7:30 és 18:00 (élő közvetítés) Gyónni a kolostor folyósóján található szobákban lehet.

30. évközi vasárnap

       Október 28., csütörtök. Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok. Ünnep.
 
·       Főpásztorunk Msgr. és Ft. dr. Kovács Gergely érsek úr nyomatékosan felhívja mindannyiunk figyelmét a járványügyi intézkedések komolyan vételére: a zárt térben végzett mindennemű liturgikus cselekmények alkalmával kötelesek vagyunk a maszk viselésére, a családok közötti távolság megtartására és a szentáldozás kizárólagosan kézbe történik. Szíves megértésüket köszönjük!
 
·       Istennek legyen hála a csíksomlyói kegyhely rendezőiért, akik a pünkösdi búcsú 1990-es évek elején történt újraindulása óta, immár harminc éve, folyamatosan szolgálják a Szűzanya szentélyét! Mindannyiuknak köszönjük eddigi önzetlen segítségét! Isten fizesse!
Mivel azonban a rendezőség száma jócskán megfogyatkozott az évtizedek folyamán, mi, a csíksomlyói kegyhely őrei arra gondoltunk, hogy felhívással fordulunk mindazokhoz, akik szívügyüknek érzik a Segítő Szűz kegyhelyének szolgálatát, azt, hogy az ide zarándokló híveket is szolgálva a kegytemplom ünnepei zökkenőmentesek legyenek.
Szeretettel várjuk tehát mindazoknak a férfiaknak a jelentkezését, akik 18-65 év közöttiek, és szeretnének a csíksomlyói kegyhely rendezői csapatához csatlakozni. Jelentkezni és érdeklődni szentmisék után személyesen lehet bármelyik ferences testvérnél.
 
·       A mai napra Anyaszentegyházunk imanapot és gyűjtést hirdetett meg a missziók javára. Isten fizesse mindannyiuk imáját és adományát, amivel a ferences missziók ügyét támogatják, idén különösképpen a nagyszőlősi ferences missziót, amiről kegytemplomunk facebook oldalán egy kisfilmet is megosztunk! Adományaikat a kórus alatt elhelyezett, és ezen célra kijelölt perselybe tehetik.
 

Aktuális témák:

Untitled 1

Csiksomlyó play-app