Szentmisék rendje: Vasár- és ünnepnap 8:00, 10:30, 18:00 Hétköznap 7:30 és 18:00 (élő közvetítés) Gyónni a kegytemplom előtti parkban, a sátraknál lehet. A szent Antal nagy kilenced keddjein a szentmisék sorrendje: 8,00, 10,30 és 18,00.

Évközi 10. vasárnap

b_200_150_16777215_00_images_sztantal.jpg•    Június 8., kedd. Prágai szent Ágnes. Ferences emléknap.
Szent Antal nagykilenced (9.)
Szentmisék sorrendje: 8.00, 10.30 és 18.00.

•    Június 11., péntek. Jézus szent szíve. Főünnep.

•    Június 12., szombat. Mária szeplőtelen szíve. Emléknap.

•    Június 13., vasárnap, kegytemplomunk Szent Antal búcsúja.
Szentmisék ünnepi sorrendben lesznek: 8.00, 10.30 és 18.00. Az esti Szentmisében Szent Antal közbenjárására megáldjuk a gyermekeket és a hívek által hozott liliomokat. Szeretettel várjuk önöket!

•    A Csíksomlyói Kegytemplomban – Pápai Kisbazilikában kiállítás nyílt Ferenc pápa Csíksomlyón tett apostoli útjának 2. évfordulója alkalmából. A kiállítás kifejezi hálánkat, hogy Isten gyermekei és a Katolikus Egyház tagjai lehetünk, hálánkat a Szentatya Csíksomlyón tett látogatásáért, amivel megerősített bennünket őseink szent hitében, és ajándékáért, az arany rózsáért, amivel megajándékozta a Csíksomlyói Segítő Szűzanyát.
A kiállításon megtekinthetők azok a tárgyak, amiket Ferenc pápa a Csíksomlyón bemutatott Szentmise alkalmával használt, mint pl. miseruha, püspöksüveg, papi szék, több emléktárgy és kép. Szeretettel ajánljuk mindannyiuk figyelmébe!  
    
•    Június hónap, Jézus Szentséges Szívének hónapja. Kegyhelyünkön vasárnap 9:40-től, hétköznapokon pedig 17.00-tól imádkozzuk a rózsafűzért és a Jézus Szíve litániát a világ mai szükségeiért. Ezek az imák követhetők a kegyhely YouTube csatornáján (Csíksomlyó Élő) keresztül is.
Buzdítjuk a kedves testvéreket, hogy kapcsolódjanak be mindennapi közös imánkba. A sekrestyében jelentkezhetnek azok a családok, személyek, imacsoportok, akik egy-egy nap vállalják a rózsafűzér ima vezetését.

•    Szeretettel megkérjük a kedves híveket, akik személyautóval érkeznek a Kegyhelyre, hogy a hét minden napján parkolás céljából használják a kegytemplom parkolóját, ezzel azt szeretnénk, hogy a kegytemplom és kolostor előtti sétány szabadon maradhasson az ide érkező zarándokok számára. Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

•    A kegytárgyüzletben és a templomi újságos asztalnál megvásárolható a „Csíksomlyó üzenete” pünkösdi száma.
 
PAX ET BONUM!

Web Rádió:

Web Rádió app:

Aktuális témák:

Android - iOS