Szentmisék rendje: Vasár- és ünnepnap 8:00, 10:30, 18:00 Hétköznap 7:30 és 18:00 (élő közvetítés) Gyónni a kegytemplom előtti parkban, a sátraknál lehet. A szent Antal nagy kilenced keddjein a szentmisék sorrendje: 8,00, 10,30 és 18,00.

Szentháromság vasárnapja

b_200_150_16777215_00_images_papa_19.jpg Június 1., kedd. Szent Antal nagykilenced (8.) Szentmisék sorrendje: 8.00, 10.30 és 18.00.
Nemzetközi gyermeknap. Ezen a napon a Szentmiséket felajánljuk gyermekáldásért, a gyermeket váró családokért és minden gyermekért, hogy Isten tegye teljessé mindannyiukban azt a jót, amit megkezdett, és a Csíksomlyói Segítő Szűzanya oltalmazza őket.  
 
·       Június 3., csütörtök. Krisztus Szent Teste és Vére. (Úrnapja)
Szentmisék sorrendje: 8.00, 10.30 és 18.00.
 
·       Június 4., Elsőpéntek     
Június 5., Elsőszombat. Ünnepélyes Szűz Mária-köszöntő. 16-órától kezdetét veszik az imaórák. 18-órától Szentmise majd ünnepélyes rózsafüzér. Ünnepélyesen végzett imáinkkal szeretnénk kapcsolódni az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő titkárság világot átfogó ima felhívásához. Vegyünk részt ezen a közös imádságon minél többen, imádkozzunk egymásért, és így éljük át újra Isten megújító szeretetét!
 
·       A mai napon a Csíksomlyói Kegytemplomban – Pápai Kisbazilikában kiállítás nyílik Ferenc pápa Csíksomlyón tett apostoli útjának 2. évfordulója alkalmából. A kiállítás kifejezi hálánkat, hogy Isten gyermekei és a Katolikus Egyház tagjai lehetünk, hálánkat a Szentatya Csíksomlyón tett látogatásáért, amivel megerősített bennünket őseink szent hitében, és ajándékáért, az arany rózsáért, amivel megajándékozta a Csíksomlyói Segítő Szűzanyát.
A kiállításon megtekinthetők azok a tárgyak, amiket Ferenc pápa a Csíksomlyón bemutatott Szentmise alkalmával használt, mint pl. miseruha, püspöksüveg, papi szék, több emléktárgy és kép. Szeretettel ajánljuk mindannyiuk figyelmébe!  

  ·       Június hónap, Jézus Szentséges Szívének hónapja. Kegyhelyünkön vasárnap 9:40-től, hétköznapokon pedig 17.00-tól imádkozzuk a rózsafüzért és a Jézus Szíve litániát a világ mai szükségeiért. Ezek az imák követhetők a kegyhely YouTube csatornáján (Csíksomlyó Élő) keresztül is.
Buzdítjuk a kedves testvéreket, hogy kapcsolódjanak be mindennapi közös imánkba. A sekrestyében jelentkezhetnek azok a családok, személyek, imacsoportok, akik egy-egy nap vállalják a rózsafüzér ima vezetését.

·       Szeretettel megkérjük a kedves híveket, akik személyautóval érkeznek a Kegyhelyre, hogy a hét minden napján parkolás céljából használják a kegytemplom parkolóját, ezzel azt szeretnénk, hogy a kegytemplom és kolostor előtti sétány szabadon maradhasson az ide érkező zarándokok számára. Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!
 
·       A kegytárgyüzletben és a templomi újságos asztalnál megvásárolható a „Csíksomlyó üzenete” pünkösdi száma.
 
                                                               PAX ET BONUM!

Web Rádió:

Web Rádió app:

Aktuális témák:

Android - iOS