* Csíksomlyói segítő Szűz Mária könyörögj érettünk! *

e-Szó

 1. 2 Celano 2.10 Hogyan tudta meg lélekben az egyik testvérről, hogy útközben megbotránkoztatta társát, és hogyan jövendölte meg a szerzetből való távozását.
 2. Szent Ferenc és az ima.
  Portioncula.
 3. Szent Bonaventura élete
  Az elöljárók aranykönyve

 4. Az ország elnöke az első kapcsolat felvételkor dicsértessék a Jézus Krisztussal köszönt. Tudta, hogy ferencesek vagyunk és hogy Szebenben is van ferences templom. Elmondta, hogy először jár itt. Érdekelte a búcsú eredete, hogyan nőtte ki magát és hol gyűl össze a sok ember a búcsús szentmisére. Ismerte a kérdést, hogy a búcsút nem vették fel az UNESCO listára. Korodi Attila parlamenti képviselőtől átvette a beadványt és azt ígérte, hogy tanulmányozni fogja.  Ott helyben az volt a válasza, hogy türelemre van szűkség, mert annak idején Szebent is fel akarta vetetni, de nem sikerült.
  Erik testvérrel felkísérjük a kegyszoborhoz és néhány csendes pillanatot töltöttünk el ott. Épp egy imádkozó család térdelt a kegyszobor előtt, ő pedig kért, hogy ne zavarjuk őket. A templomba, ahol gyerek látott megállott és kezet fogott velük, egyikkel már a bejáratnál szelfit készített.
  Kifele menet kifejezte, hogy szívesen veszi hogyha elkísérjük a szent István házig, ahol elköszöntünk tőle. A német nyelvű „viszont látásra”, németül válaszolt.
  A protokoll személyzet a habitusunkra azt mondta, hogy milyen érdekes ruha, és jó, hogy a mostani időkben is őrizzük a hagyományokat. Nehezem ment át az üzenet, hogy a szerzetesi viseltünk, és kuriózumot láttak benne. Érdekelte őket a kegyszobor és fel is mentek imádkozni.
  Az itt egybegyűlt maroknyi ember is visszafogottnak tűnt.
  Összességében úgy találom, hogy kihívás nagyságához mértem a somlyói közösség jól oldotta meg a feladatot és az esemény rendben zajlott le.
  Köszönet mindenkinek a közreműködésért.


 5. 800 éve érkeztek a ferencesek a Szentföldre.
 6. 2 Celano 9. fejezet
  Szent Ferenc hogyan jövendölte meg egy asszonynak, hogy rossz férje meg fog javulni.

Web Rádió:

Web Rádió app:

Aktuális témák:

Android - iOS