Szentmisék rendje: Vasár- és ünnepnap 8:00, 10:30, 18:00 Hétköznap 7:30 és 18:00 Gyónni a kolostor folyosóján található szobákban lehet.

Pregătirea vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc la Șumuleu Ciuc este în desfăşurare.

Pregătirea vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc la Șumuleu Ciuc este în desfăşurare.

  Amănuntele exacte ale programului vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc la Șumuleu Ciuc vor fi prezentate de către Sfântul Scaun în jurul sărbătorii pascale.
Pentru a estima numărul participanților a început un sondaj în parohiile din Arhiepiscopia de Alba Iulia pentru a lua în calcul cu aproximare numărul grupurilor și vizitatorilor la Șumuleu Ciuc. Această cerință a fost transmisă și celorlalte dieceze din Ardeal și către Conferința Episcopilor Catolici din Ungaria. Avem nevoie de acest studiu anterior pentru a ajuta lucrul comisiei organizatorii care prin implicarea oamenilor de specialitate să poată organiza sectoarele, sonorizarea, proiectarea și măsurile de sigurantă. Probabil înregistrarea pentru vizita papei o să aibă loc online. Înregistrarea o să fie gratuită, având scopul facilitării delimitării sectoarelor. Participanții vor fi ajutați în orientare de către voluntari. Papa Francisc va ajunge pe 1 iunie la Șumuleu Ciuc în jurul orei prânzului, unde va ramâne aproximativ cinci ore. În Șaua de la Șumuleu Sfântul Părinte va celebra Sfânta Liturghie în limba latină, predica o să fie în limba italiană care va fi simultan tradusă în limba maghiară. Cu ajutorul telefonului mobil predica poate fi audiată în limba română și engleză. Se pregătește și o broșură care alături de programul întreg al vizitei Sfântului Părinte va conține și textul Sfintei Liturghi alături de cântecele liturghiei.

 

Sursa: Hargita TV, Máriarádió.hu

Web Rádió:

Web Rádió app:

Aktuális témák:

Android - iOS