Gyakorlati tudnivalók a Csiksomlyói Pápalátogatásról

Kategória: Ferenc Pápa csíksomlyó Találatok: 5086

Gyakorlati tudnivalók a Csiksomlyói Pápalátogatásról

 Amint már köztudott, Ferenc pápa június 1-én Csíksomlyóra érkezik. Március 1-től megnyitják az online regisztrációt a pontifex.ro honlapon. Március 31-re tervezik az összesitést. Csoportos és egyéni regisztráció is lesz, előnyt élveznek azonban a csoportok.
A regisztrációs felületen a következő fiókok jelennek meg:
Csoportok: csoportvezető neve, postacím, plébánia, telefonszám, e-mail cím, létszám, mivel érkezik a csoport. Csoportok/ gyerekek/ diákok/ egyetemisták: csoportvezető neve, postacím, plébánia, telefonszám, e-mail cím, létszám, mivel érkezik a csoport.
Egyének/ családok: csoportvezető neve, postacím, plébánia, telefonszám, e-mail cím, létszám, mivel érkezik a csoport.
Papok: koncelebráló vagy áldoztató. Név, postacím, rítus, telefonszám, e-mail cím, egyházmegye, helység, plébánia. Szerzetesnők és szerzetesek: név, postacím, telefonszám, e-mail cím, szerzetesrend, helység.
Mozgáskorlátozottak vagy betegek kísérőjükkel: kísérő neve, postacím, telefonszám, e-mail cím, egyházmegye, helység, plébánia.
A regisztrálók e-mailben kapnak visszajelzést. A regisztráció lezárása után szektorokba osztják a regisztráltakat. Ezután bocsájtják ki a vonalkódos belépőket. A belépők egyediek lesznek. Egy belépővel egyszer lehet bejutni. A regisztráció ingyenes! Regisztráció és belépő nélkül is lehet jönni, viszont ez esetben a pápai misét maximum messziről, kivetítőn lehet követni. A biztonsági zónákba nem lesznek beengedve akik nem regisztráltak.
Önkénteseket is toboroznak. Elsősorban székelyföldieket kérnek erre a feladatra. Csobot Györgydeák Szabolcs az önkéntesek koordinátora. Elérhetőségei: +40 (749) 059 459, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A helyi önkormányzat és a szervezők nyomatékosan kérik, hogy ne személygépkocsival tervezzük az utazást. A város nem rendelkezik elegendő parkolóhellyel, ezért már május 31-től Csíkszereda le lesz zárva az autósforgalom előtt. Eddigi értesüléseink szerint június 1-én csak külön engedéllyel rendelkező személygépkocsik juthatnak be Csíkszereda területére.
A csoportokat a következőkről tájékoztatjuk. Minden csoport hozhat magával egy templomi/lelkiségi lobogót. Normál méretű vatikáni/közösségi és más szokásos zászlókat is lehet hozni. Ne hangozzék el olyan politikai/társadalmi üzenet, ne legyen olyan jelkép (banner, zászló), amely a szentmise, zarándoklat jellegétől idegen. Szeretnénk a korábbi évekhez hasonlóan a csíksomlyói zarándoklatok imádságos jellegét megőrizni.
Minden zarándok biztonsági ellenőrzésen esik át a beléptető kapuknál. Ezért kora-hajnali órákban elkezdődnek a beléptetések. Erről a későbbiekben lesz tájékoztatás.
Amit minden zarándok magával vihet: gyógyszer, szék, esernyő, zászló és ennivaló, illetve egy minél kisebb csomag. (Borvizes palack fél literes kiszerelésben vihető). Keresik a megoldást arra, hogy ivóvíz legyen a Kissomlyó hegyén. Amit biztos, hogy nem vihetnek magukkal a zarándokok: szúró-, vágó eszközök. Bicska, olló, körömvágó, gyúlékony és robbanékony anyag, üveg és fegyver.
A szertatás latinul zajlik majd, az énekek magyarul csendülnek fel, a pápa olaszul szól a zarándokokhoz, amit magyarra, románra és angolra fordítunk. A kivetítőkön feliratozás is lesz román nyelven. A TVR1 élőben közvetíti az eseményt. Mobiltelefonokon is hallgatható lesz a különböző nyelvekre történő fordítás, más-más frekvenciákon.

 

Regisztrálás : www.pontifex.ro