Szentmisék rendje: Vasár- és ünnepnap 8:00, 10:30, 18:00 Hétköznap 7:30 és 18:00 (élő közvetítés) Gyónni a kegytemplom előtti parkban, a sátraknál lehet. A szent Antal nagy kilenced keddjein a szentmisék sorrendje: 8,00, 10,30 és 18,00.

Folynak a csíksomlyói pápalátogatás előkészületei

                   Folynak a csíksomlyói pápalátogatás előkészületei

A pápa csíksomlyói programjának pontos részleteit a Szentszék várhatóan húsvét körül hozza nyilvánosságra. A résztvevők létszámának megbecsléséhez első körben megkezdődött a Gyulafehérvári Érsekségen belül a plébániákon annak felmérése, hogy körülbelül hány csoport, mennyi látogató érkezik Csíksomlyóra.
Ezt a kérést a szervezők a többi erdélyi egyházmegyéhez és a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciához is eljuttatták. Erre az előzetes felmérésre azért van szükség, hogy a szervező bizottság szakemberek bevonásával tudja kialakítani a szektorokat, a ki hangosítást, kivetítést, a biztonsági intézkedéseket.
A pápalátogatásra valószínűen majd online kell regisztrálni. A regisztráció ingyenes lesz, célja a szektorok beosztásának megkönnyítése. A résztvevőket önkéntesek segítik  majd a tájékozódásban.
Ferenc pápa június 1-jén dél körül érkezik Csíksomlyóra és mintegy 5 órát tartózkodik itt. A somlyói Nyeregben a szentmisét latinul mutatja be a Szentatya, a szentbeszédet olaszul fogja elmondani, melyet a szimultán tolmácsolnak magyarra. Román és angol nyelven pedig telefonon segítségével lehet követni a pápai beszédet. Készül a pápalátogatás programfüzete is, melyben már ott lesz a teljes program, és a szentmise szövegét és éneket is követni lehet majd belőle.

 

Forrás: Hargita TV,  Máriarádió.hu

Aktuális témák:

Untitled 1

Csiksomlyó play-app