Szentmisék rendje: Vasár- és ünnepnap 8:00, 10:30, 18:00 Hétköznap 7:30 és 18:00 (élő közvetítés) Gyónni a kolostor folyósóján található szobákban lehet.

Az „él  Szent Péter” Csíksomlyón

 

Tartalma és terjedelme is mutatja, hogy rendkívüli lapszámot tart kezében az olvasó. A Csíksomlyó Üzenete kegyhelylap 2019-es els  száma ugyanis kettss eseményre készült. Az idén Csíksomlyón kétszer nyílik meg az ég: Ferenc pápa lelkipásztori látogatásakor és a pünkösdi fogadalmi nagybúcsú alkalmával. Ez a két esemény egybefonódik, és mindkett  elsssorban lelkiekben akar megerssíteni bennünket. Mindkét alkalommal ugyanazt kérjük: hogy sseink hitében és erényeiben megmaradhassunk.

Felújítják a Hármashalom-oltárt Ferenc pápa látogatására

Különös kegyelemnek és örömnek számít Ferenc pápa csíksomlyói látogatása. Az ezzel kapcsolatos előkészületek gőzerővel zajlanak, ennek a folyamatnak a része a Kis- és Nagysomlyó hegye közti téren található Hármashalom oltár felújítása. A részletekről Bőjte Mihály ferences testvér, a Csíksomlyói Ferences Rendház házfőnöke számolt be a Romkat.ro-nak.

Ferenc pápa apostoli útja!

– Wilhelm Dancă atya, ön a médiafelelőse a romániai pápalátogatásnak. Milyen jelzések érkeztek a média részéről az első hónapban, amióta bejelentették a pápalátogatást? 

Pápalátogatással kapcsolatos információk hétköznapokon 9 -17 óra között:

Bíró Juliánna: telefontelefon  +40740099347

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.pontifex.ro

Gyakorlati tudnivalók a Csiksomlyói Pápalátogatásról

 Amint már köztudott, Ferenc pápa június 1-én Csíksomlyóra érkezik. Március 1-től megnyitják az online regisztrációt a pontifex.ro honlapon. Március 31-re tervezik az összesitést. Csoportos és egyéni regisztráció is lesz, előnyt élveznek azonban a csoportok.
A regisztrációs felületen a következő fiókok jelennek meg:

                   Folynak a csíksomlyói pápalátogatás előkészületei

A pápa csíksomlyói programjának pontos részleteit a Szentszék várhatóan húsvét körül hozza nyilvánosságra. A résztvevők létszámának megbecsléséhez első körben megkezdődött a Gyulafehérvári Érsekségen belül a plébániákon annak felmérése, hogy körülbelül hány csoport, mennyi látogató érkezik Csíksomlyóra.

Sajtótájékoztató a pápalátogatásról.

Sajtótájékoztató, 2019. február 8., Hargita Megye Tanácsa. Örömmel vettük tudomásul a Szentszék közleményét, miszerint Ferenc pápa Romániába tervezett apostoli útján ellátogat Csíksomlyóra, a Székelyföld és a térség legnépszerűbb Mária zarándokhelyére. Ez a hír egyben lázas készülődést eredményezett.

PÁPALÁTOGATÁS  CSÍKSOMLYÓN 
    Amint azt   2019.   január  11-én délben   Alessandro   Gisotti,   a Szentszéki   Sajtóiroda ideiglenes igazgatója közzétette: „Őszentsége, Ferenc pápa, elfogadva Románia elnökének, az állami hatóságoknak és a romániai katolikus egyháznak a meghívását, apostoli látogatást tesz az országban május 31-tol június 2-ig azzal a céllal, hogy meglátogassa Bukarest, Jászvásár és Balázsfalva   városait,   valamint   a   csíksomlyói   Szűz   Mária-kegyhelyet. 

Aktuális témák:

Untitled 1

Csiksomlyó play-app