Szentmisék rendje: Vasár- és ünnepnap 8:00, 10:30, 18:00 Hétköznap 7:30 és 18:00 (élő közvetítés) Gyónni a kolostor folyósóján található szobákban lehet.

Szenháromság Vasárnapja

1. Az irgalmasság testi cselekedeteinek egyike „a foglyokat meglátogatni”, ezen a területen is szeretne jelt mutatni a jelen kezdeményezés. A látogatás ma /május 22./ délután 5 órától egy koncert keretében történik, a Mikó vár kertjében, mely szomszédos a büntetés-végrehajtási intézettel. A fogvatartottak az intézmény ablakából követik az előadást. A rövid ima és elmélkedés után a szentegyházi Gold Band együttes fogja szórakoztatni a falakon belül és kívűl levő résztvevőket. Aki teheti, vegyen részt a rendezvényen.

 

2. Május 25-én, szerdán az irgalmasság szentévében a kegyhelyre érkezik Árpád-házi Szent Erzsébet ereklyéje Sárospatakról. A Szent tiszteletére bemutatot szentmise este 7 órától kezdődik, amelyet Böjte Csaba ferences tesvér mutat be, aki egyben az ereklye kísérője is. A szentmisére várjuk a kedves hłveket, kérjük egyött Szent Erzsébet közbenjárást, mint az irgalmasság szentjének.

3. Május 26-án, csütörtökön Úrnapja, Krisztus Testének és Vérének ünnepe. Szentmisék a kegytemplomban reggel 8, fél 11 és este 7 órától leszenek. Az Úrnapi körmetenet jövő vasárnap a fél 11 órakor kezdődő szentmis után tartjuk meg.

4. Jövő vasárnap /május 29./ főegyházmegyei Caritás gyűjtés lesz a Szent Ágoston Plébánia által a Catita számára felajánlott régi kápolna épület átalakítására, ahol fogyatékkal élők komplox kezelésére helységeket alakítanak ki.

Aktuális témák:

Untitled 1

Csiksomlyó play-app