Szentmisék rendje: Vasár- és ünnepnap 8:00, 10:30, 18:00 Hétköznap 7:30 és 18:00 Gyónni a kolostor folyosóján található szobákban lehet. Április 13-án., kedden elkezdődik a szent Antal nagy kilenced. A szentmisék sorrendje: 8,00, 10,30 és 18,00.

Hirdetések. Évközi 28. vasárnap 2020. október 11.

Hirdetések. Évközi 28. vasárnap 2020. október 11.

 

Október 15. Csütörtök. A Jézusról nevezett Szent Teréz szűz és egyháztanító. Emléknap.
Október 17. Szombat. Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú. Emléknap.
Október 18. Évközi 29. vasárnap. Missziós világnap - vasárnap.
Részlet Ferenc pápa missziós világnapi üzenetéből: „a missziós hivatás arra indít, hogy az Isten és a felebarát iránti szeretet révén kilépjünk magunkból, ami a megosztás, a szolgálat és közbenjárás lehetőségét kínálja fel. Az Isten által ránk bízott misszió a félelemmel teli és zárt énünkből kivezet bennünket egy megújult önátadásra… A világjárvány fizikai távolságtartásra kötelez bennünket, de éppen ez szólít fel arra, hogy újra felfedezzük a társadalmi kapcsolatok és az Istennel való közösségi viszonyunk fontosságát. Most jobban meg kell nyílnunk a szeretetben a rászorulók iránt.”
Ebből az alkalomból az Egyház imanapot és gyűjtést hirdet meg a missziók javára. Akik úgy látják, hogy pénzbeli adományaikkal támogatni szeretnék a ferences – perui missziók munkáját, megtehetik a kegytemplomban elhelyezett perselynél, ami a Szenvedő Jézus kápolnában (ahogy belépünk a kegytemplomba, egyből jobbra) lesz található egész október hónapban. Isten hallgassa meg imáinkat, és fizesse vissza százszorosan adományainkat! A Szentmise végén levetítünk egy rövid filmet, ami erre az alkalomra készült.
A Szentmise befejezése előtt elénekeljük a Te Deumot. Utána megáldjuk a kenyeret és a terményeket.
Október hónapja, a Rózsafűzér Királynőjének a hónapja, ezért az esti Szentmisék előtt egy félórával a kegytemplomban imádkozni fogjuk a rózsafűzért. Tartsanak velünk!

 

Web Rádió:

Web Rádió app:

Aktuális témák:

Android - iOS