Szentmisék rendje: Vasár- és ünnepnap 8:00, 10:30, 18:00 Hétköznap 7:30 és 18:00 Gyónni a kolostor folyosóján található szobákban lehet.

A 2020-as csíksomlyói pünkösdi búcsú liturgikus programja.

 Szívünkben zarándokoljunk!

A 2020-as csíksomlyói pünkösdi búcsú liturgikus programja Május 29-én, pénteken 18,00 – Búcsúnyitó szentmise, amelyet kihangosítunk a templom előtti térre. Az érvényben lévő rendelkezések értelmében jelenleg szabadtéren nincs létszám-korlát, a személyek közti megtartandó biztonsági távolság 1,5 méter.
19,00- 22,00 virrasztás lesz zárt templomban. Értelemszerűen a kegytemplom éjszaka zára lesz, nem látogatható.
A kedves hívek bekapcsolódhatnak a honlapunkon: csiksomlyo.ro
Május 30-án, szombaton 10,00 órától imádságos felkészülés lesz a pünkösdszombati búcsú misére, amelybe a csiksomlyo.ro oldalunkon kapcsolódhatnak bele.
12,30 – Az ünnepi szentmisét Nm. és Ft. dr. Kovács Gergely érsek , a Gyulafehérvári Főegyházmegye Főpásztora mutatja be a kegytemplomban.
A szentmisét élőben közvetíti a Duna TV, az Erdélyi Mária Rádió, továbbá bekapcsolódhatnak a kegyhely honlapján és a SzeredApp mobiltelefonos alkalmazás segítségével. Az ünnepi szentmisére liturgikus füzet is készül, amely tartalmazza a Szentmise énekeit és liturgikus szövegeit. A liturgikus füzet a búcsú előtti napokban PDF formátumban letölthető lesz a kegyhely honlapjáról.
Este 18-órától pünkösdi elő-esti szentmise lesz, amelyet kihangosítunk a térre.
Május 31 Pünkösd vasárnapján, ünnepi sorrendben lesznek a szentmisék, amelyekben a kegytemplom előtti téren kapcsolódhatnak bele a kedves hívek.
A 10,30 –kor kezdődő szentmisét Urbán Erik OFM tartományfőnök mutajat be.
Június 1-én, hétfőn a szentmisék ünnepi sorrendben lesznek.
Arra kérjük a kedves testvéreket, hogy idei pünkösdszombati búcsú alkalmával a világjárvány miatt szervezetten ne zarándokoljanak el a kegyhelyre. Érdeklődjenek az lakhely szerinti plébániájukon, hogy a búcsúhoz kapcsolódóan szerveznek-e valamilyen otthoni imádságos programot-, netán szentmisét, amelybe bekapcsolódhatnának és így alkossunk lelki közösséget. Ugyanis így valósulhat meg, hogy ebben az évben a szívünkben zarándokolunk. Akik időközben magánúton, egyénileg, vagy családtagjaikkal, meglátogatja a kegytemplomot, kérjük, hogy mindannyiunk biztonsága érdekében tartsa be a közegészségügyi előírásokat.

 

Web Rádió:

Web Rádió app:

Aktuális témák:

Android - iOS