Szentmisék rendje: Vasár- és ünnepnap 8:00, 10:30, 18:00 Hétköznap 7:30 és 18:00 Gyónni a kolostor folyosóján található szobákban lehet. Április 13-án., kedden elkezdődik a szent Antal nagy kilenced. A szentmisék sorrendje: 8,00, 10,30 és 18,00.

Csíksomlyói pünkösdi búcsú az ifjúság évében. 2018

    Csíksomlyói pünkösdi búcsú az ifjúság évében

    „Legyen nekem a Te igéd szerint” (Lk 1,38)

    A pünkösdi zarándoklat liturgikus programja

    • Május 18-án, pénteken az este 7 órakor kezdődő szentmise nyitja meg a csíksomlyói pünkösdi zarándoklatot.  A  szentmisét   követően  a   kegytemplomban   egész   éjszakán   át   tartó   virrasztás kezdődik.

    •  Május 19-én, szombaton reggel 7-kor és 8-kor, valamint este 7 órakor lesznek szentmisék a kegytemplomban.

    A papságot, a búcsú szimbólumának tekintett labarumot és a pápai kisbazilika-jelvényt kísérő, a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium diákjai által alkotott kordon délelőtt fél 11-kor indul a kegytemplom előtti térről az ünnepi szentmise helyszínére, a Kis- és a

    Nagysomlyó-hegy közötti nyeregbe a Hármashalom oltárhoz, ahol az ünnepi búcsús szentmise délután fél 1-kor kezdődik. Az ünnepi szentmisét – amelyet a Duna Televízió, az Erdélyi Mária Rádió és a kegyhely honlapján a Csíksomlyói Ferences Kolostor élőben közvetít – nm. és ft. dr. Jakubinyi György,  Gyulafehérvári   Főegyházmegye   érseke,   nm.   és   ft.   dr.   Varga   Lajos,   a   Váci   Egyházmegye segédpüspöke,   valamint  nm.   és   ft.   Tamás   József   csíkszeredai   segédpüspök   mutatja   be   a koncelebráló papsággal  együtt.  A  búcsú  egyetlen  meghívottja  a  szentmise  szónoka,  Maria Adam Waligóra OFSPPE pálos szerzetes, a częstochowai Jasna Góra pálos kegyhely és kolostor házfőnöke lesz.

 A Szent Péter és Szent Pál tiszteletére szentelt csíksomlyói plébániatemplomban délután 5 órakor kezdődik a csángómise. A kegytemplomban az este 7 órakor kezdődő pünkösdelőesti szentmisét követően, 8  órától reggelig tartó virrasztás lesz.

    • Május 20-án, vasárnap pünkösd ünnepe van. A szentmisék a kegytemplomban reggel 7-kor, 8- kor, délelőtt fél 11-kor és este 7 órakor lesznek.

    • Május 21-én,  hétfőn pünkösd másodnapján  a szentmisék a kegytemplomban szintén ünnepi sorrendben lesznek: reggel 8-kor, délelőtt fél 11-kor és este 7 órakor.

    Az ünnepi búcsús szentmise szónoka Marian   Adam   Waligóra   OFSPPE   pálos   szerzetes,   a  częstochowai  Jasna  Góra   pálos kegyhely és kolostor elöljárója lesz a 2018-as ünnepi búcsús szentmise szónoka.

   Marian Adam Waligóra OFSPPE. Forrás: Magyar Pálos Rend

b_200_150_16777215_00_images_Hirdetesek_03.Marian-Adam-Waligora-OFSPPE.JPG

 

Web Rádió:

Web Rádió app:

Aktuális témák:

Android - iOS